Categorieën
Ondernemen

Bloggen als side-hustle; 2 jaar bloggen in cijfers

Het leek maanden geleden dat de kou de overhand had. Nu is mijn favoriete tijd aangebroken, de vallei kleurt groen. In de verte zie ik achter de boomgrens een waterval stromen. Als ik mijn ogen sluit, hoor ik het water vallen. De frisse lucht hangt onmiskenbaar in de lucht, als een helend aroma vult het bij elke diepe inademing mijn longen met puur leven. Ik open mijn laptop aan mijn bureau voor het enorme raam. Mijn nieuwe schrijfsessie gaat van start.

Bovenstaande is natuurlijk complete bullshit. De harde werkelijkheid is dat ik niet in een blokhut zit tussen de Scandinavische bergen als de lente aanbreekt. Nee. Ik zit in de kille winter in een donker hol, ook wel bekend als mijn kantoor. Geen frisse dennengeur, maar gerecyclede ventilatieschacht-lucht. Mijn schrijfcarrière is nu nog beperkt tot dit blog dat tussen de bedrijven door geschreven is. Geen romantisch leven als fulltime auteur, die meters aan boeken schrijft. Deze week is James Kapitaal alweer 2 jaar. Tijd dus om terug te kijken naar de cijfers van deze side-hustle.

Lees hier mijn overzicht na 1 jaar bloggen

89 artikelen (+39)

Dit blog is nummer 90, helaas haalde ik niet dezelfde output als vorig jaar. Waar ik het liefst de 100 had gehaald, heeft de drukte en de inspiratie mij beperkt. Ik kreeg het wat drukker met mijn werk, andere side-hustle en niet geheel onbelangrijk de geboorte van mijn tweede dochter.

Ook leek het alsof nieuwe artikelen en onderwerpen moeilijker te schrijven zijn. Het gevoel dat ik alles al heb gezegd, heb ik wel een paar keer gevoeld. Uiteraard zit er nog genoeg kruit in het vat. En dat is het doel voor volgend jaar om gewoon door te knallen.

95.795 woorden, (+41.740)

Uiteraard met minder artikelen, heb ik ook in totaal minder woorden geschreven. Het gemiddelde per artikel in nagenoeg gelijk. Dus nog altijd geen ellenlange artikelen, maar to-the-point originele content.

Met dit woordentotaal heb ik een mooie roman geschreven. Het voelt goed om te zien, dat je met een nieuwe routine (per week 1 artikel) over de tijd een oeuvre kan neerzetten. Iets waarvan je aanvankelijk niet dacht dat het mogelijk was. Had je mij gevraagd om 100.000 woorden te schrijven, dan was ik mogelijk niet eens begonnen. Het lijkt dan een veel grotere klus dan als je het hebt over één artikel per week.

Het opbreken van grote einddoelen in kleine routines en subdoelen maakt ieder resultaat een kwestie van tijd. En die lijn is bij schrijven exact hetzelfde als bij beleggen. De kracht van lange termijn beleggen en investeren zit in deze kleine stapjes. De kleine stapjes die je blijft zetten tot je uiteindelijk de top bereikt.

3.358 sessies

Mijn online presence is aanzienlijk toegenomen. Vorig jaar had ik 1.300 sessie, nu zijn het bijna 3x zoveel. Hopelijk zet deze exponentiële stijging zich voort! Ik merk dat eerdere artikelen beter vindbaar zijn en dat heeft natuurlijk ook te maken met de langere tijd die ze online staan. Hopelijk vinden veel mensen dit blog door terug te keren.

Niet onbelangrijk voor terugkerende bezoekers, dit jaar ben ik begonnen met de James Kapitaal Nieuwsbrief. Ontvang 1-2x per maand een nieuwsbrief met de laatste artikelen over financiële onafhankelijk, mijn reis naar vrijheid, ondernemerschap, interessante quotes en veel meer. Schrijf je in als je dat nog niet hebt gedaan!

2.894 via organische zoekresultaat

Van die sessies komt het merendeel dus via Google. Bij de term ‘financieel onafhankelijk in 10 jaar’ staat James Kapitaal zelfs bovenaan in Google! Heel tof. Zo zie je dat je een specifieke term kunt claimen en met originele passende content nog altijd bovenaan Google kunt komen.

Dit was niet helemaal de bedoeling, maar speelde wel in mijn achterhoofd. Om een plekje te veroveren door te bieden wat mensen willen; originele content zonder bullshit. Dus het is wel een leuke bijkomstigheid dat die SEO-tactiek nog altijd erg goed werkt.

Best gelezen artikel

Vorig jaar was het best gelezen artikel hetzelfde als die van dit jaar. Mogelijk omdat hij het langst staat en dat alles in Google eerder wordt gepusht naar boven. De top 5 bestaat uit artikelen die minimaal 1 jaar oud zijn.
De top 5 is:

  1. Hoe vind je off market deals voor investeringspanden (8-1-21)
  2. Vastgoed verhuren privé of in de bv (10-11-21)
  3. Ik heb mijn financiële doelen nog niet behaald wat nu (18-12-21)
  4. Hoelang duurt het voordat een onderneming succesvol is (17-11-21)
  5. Hoe word je financieel onafhankelijk binnen 10 jaar (28-8-21)

0 EUR verdiend

En na al die woorden en artikelen heb ik er nog altijd geen stuiver aan verdiend. Dit was ook nog niet het doel voor dit jaar. Ik schrijf en probeer met goede content te komen. Nu zijn er nog geen revenuen, maar met stijgende bezoekersaantallen creëer ik meer opties. Een mogelijkheid is om de advertenties aan te zetten. Hoewel ik daar zelf niet snel voor zou kiezen, omdat de leesbaarheid van de pagina minder wordt. Die paar euro kan me dan ook gestolen worden. Ik las dat het pas interessant wordt met 10.000 bezoekers per maand.

Het zou mooi zijn als ik nog meer subscribers kan vinden voor mijn nieuwsbrief. Hiermee creëer ik een platform voor meer kennis over financiële onafhankelijkheid en investeren en beleggen. Met dit platform kan ik eventueel een eigen boek lanceren of leuke meetings organiseren.

Voor nu eerst maar eens die 100 artikelen halen en dan leuke content maken om mijn nieuwsbrief te laten groeien.

Schrijf je dus in en volg me op weg naar financiële onafhankelijkheid!

Vond je dit artikel behulpzaam, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en volg mij op het pad naar 10.000 EUR passief inkomen. Heb je een vraag of tips over investeren en beleggen? Ik hoor graag van je!

James