Categorieën
Ondernemen

Blog nummer 100

Het is typisch dat ik dit 100ste artikel meer dan een maand heb uitgesteld. Het onderwerp was al bij de start van mijn blog 2,5 jaar geleden bekend, maar ik kwam niet op weg om het te schrijven. Dit jaar heb ik pas 8 artikelen geschreven, dus ik heb nog wat in te halen. Mijn gemiddelde van 1 artikel per week over 2 jaar, heb ik niet gehaald. Sinds dit jaar is het helemaal ingezakt.

Uiteraard valt het samen met het schakelen tussen opvoeden van 2 kleintjes, een oude woning opknappen, nieuwe woning slopen, sporten, werk en down time. Dit alles heeft de afgelopen maanden iets meer de boventoon gevoerd. Het schrijven van dit blog is dan wel tweede viool, het is niet minder waardevol. Ik wil het blijven doen en hoewel ik al over veel onderwerpen heb geschreven, zit er zeker er nog meer muziek in. Bovendien blijf ik bijleren en wil ik daar ook over schrijven.

Het doel

Toen ik startte met dit blog wilde ik 100 blogs schrijven, en dat ging in 1 jaar lukken. Uiteraard is dat niet gelukt. En ik stelde na een maand of 2 een meer realistische 50 artikelen per jaar als doel. Nagenoeg 5 maanden te laat, is nu het 100ste blog aan de beurt. Om dit jaar nog 50 te schrijven zie ik niet gebeuren. Ik zal de komende maanden iets minder schrijven met dit drukke jaar. Maar financieel is het een interessant jaar met de verkoop en aankoop van eigen woning. Dus genoeg materie voor nieuw leesvoer.

Uiteindelijk wil ik een ‘body of work’ of oeuvre neerleggen, dat een basis kan zijn van een boek. Of waarmee ik op zijn minst een deel van mijn leven heb gedocumenteerd, op het gebied van financiën en investeringen.

Uiteraard stel ik lezers erg op prijs, dus ieder van jullie wordt gewaardeerd.

Het proces

Het schrijven van de artikelen komt en gaat met vlagen net als de ideeën voor de content. Zo heb je ineens drie ideeën en tik je in één dag een heel artikel eruit. En zo heb je een paar lastige weken.

Toch is het zoals Steven Pressfield schrijft in zijn boeken, vooral een kwestie van gaan zitten en schrijven. Hoe slecht het ook is. In het proces van uitschrijven van je gedachten komen de goede teksten vanzelf boven. Je moet over de ‘Resistance’ komen. Het schrijven onder tijdsdruk werkt dan altijd beter. Als ik aan het eind van de dag nog een stuk wil schrijven en ik moet om 17:00 uur de kinderen halen, dan komt het stuk er.

Het blog

Ik kan wel zeggen dat ik alleen voor mezelf blog en als ik één iemand blij kan maken met mijn content, dat ik al tevreden ben. Maar dat is natuurlijk niet de hele waarheid. Het bovenstaande is zeker waar, maar een bepaald bereik zie ik graag tegemoet. Hoe meer lezers, hoe meer vreugde.

De statistieken zijn de laatste maanden wat ingezakt, waarschijnlijk door de lagere activiteit. Maar ik ben niet ontevreden, vooral over het aantal eerste vertoningen. Dat betekent dat de blogs die ik schrijf inhoudelijk waardevol blijken (of in ieder geval de titel dekkend is voor de inhoud).

Je prestaties in Maart op Google Zoeken

  • 278 Klikken (web)
  • 13.2K Vertoningen (web)
  • 3 Pagina’s met eerste vertoningen (geschat)

De toekomst

Hoera, de 100 is bereikt. Maar het is pas het begin. Dit schrijven bevalt me wel en de respons van de lezers is leuk. Met aankomend nieuwe materiaal, zoals het verkopen van een woning en totale kosten voor de huiseigenaar, of het aankopen van vastgoed in het buitenland, of het investeren in edelmetalen, is er genoeg inspiratie voor nieuwe artikelen. Dus hopelijk blijf je lezen en volg je mij op weg naar financiële vrijheid.

Vond je dit artikel behulpzaam, schrijf je in voor mijn NIEUWSBRIEF en volg mij op het pad naar 10.000 EUR passief inkomen. Je krijgt 1-2x per maand een mailtje met laatste artikelen, interessante quotes en meer. Heb je een vraag of tips over investeren en beleggen? Ik hoor graag van je!

James