Categorieën
Ondernemen

Bloggen als side-hustle; 1 jaar bloggen in cijfers

Deze week is dit blog precies een jaar oud. Ik begon vorig jaar rond de Kerstvakantie. Mijn idee was en is nog steeds om mijn reis naar financiële onafhankelijkheid te documenteren. Daarbij schrijf ik graag en merk ik dat het steeds gemakkelijker gaat. Of het ook beter wordt laat ik in het midden. Inmiddels zijn we een jaar verder. Een overzicht van mijn specifieke side-hustle in cijfers en ervaringen.

50 artikelen

Dit blog is nummer 51, dus die tel ik even niet mee. En als ik volgende week een blog upload, heb ik gemiddeld elke week van het jaar één artikel geplaatst. Grappig, want ik begon met mijn doelen vorig jaar en dacht dat 100 artikelen toch wel goed te doen moest zijn. Dus twee per week. Helaas zag ik dat al snel niet meer lukken. Ik begon voortvarend, maar na wat drukke weken kon ik het niet meer inhalen. Dus heb ik me neergelegd bij 52 blogs voor het jaar.

In sommige maanden schreef ik twee artikelen per week. Dus het is absoluut te doen, maar de focus moet ook liggen op kwaliteit en niet alleen op het aantal blogs. Dus dan beter een goed uitgedacht artikel en een week later, dan vlug wat in elkaar gesleuteld om mijn quota te halen.

54.055 woorden

Het is nog net geen roman (gemiddeld tussen 60.000-80.000 woorden), maar het voelt wel alsof ik een boek heb geschreven. Het ging steeds gemakkelijker en de ideeën vliegen soms over het scherm. Ik hoop dat ik ook nog altijd kernachtig blijf schrijven. Veel woorden is geen garantie voor een leuk artikel natuurlijk. Geen bullshit toegestaan.

1.300 sessies

In één jaar heb ik 1.300 sessies gehad op mijn website. Het betekent dat elke keer als iemand actief is op de website, wordt dit geregistreerd. Het maakt niet uit hoe kort of lang dat dan is. Uiteraard hoop ik dat bezoekers mijn artikelen lezen tot het eind. En beter nog, terugkomen voor meer!

605 in laatste 3 maanden

Het leuke is dat ik tot augustus dagen had waarop ik 0 bezoekers had. Vanaf augustus was er altijd minimaal 1 bezoeker per dag. Mijzelf inclusief uiteraard. Maar je ziet dus dat ik nu een bepaald volume aan content heb, waardoor ik gemakkelijk vindbaar ben. Dat is ook mijn experiment geweest, om zoveel mogelijk te schrijven en te zien hoe snel ik een bepaald bezoekersaantal kan bereiken. De laatste 3 maanden had ik gemiddeld 6,7 bezoekers per dag. Ik denk dat het met nog een jaar aan artikelen, het exponentieel zal toenemen.

Best gelezen artikel

Het best gelezen artikel met 477 paginaweergaven is het artikel:
Hoe vind ik off-market deals voor investeringspanden
Het was vrij vroeg geschreven in het jaar, dus het heeft ook het langst kunnen meedraaien in de SEO-molen van Google. Daarnaast was het een artikel dat een vraag stelde, die iedere vastgoedinvesteerder zich op dit moment wel afvraagt. Hoe vind ik nog goede deals? Het is niet gemakkelijk gebleken en zoals in andere blogs te lezen is mijn plan voor het investeren in vastgoed iets bijgesteld.

Lees hier over Off-market vastgoed – een gids in gespannen tijd

0 EUR verdiend

Als side-hustle kijken we ook naar het verdienpotentieel. En helaas heb ik nog niks verdiend met mijn blog. Het was ook zeker niet te verwachten. Eerst zal ik een flinke body aan content nodig hebben om een minimumstroom aan bezoekers te krijgen. Vanuit daar hoop ik op termijn met advertenties, affiliate marketing, en/of eigen producten en diensten een verdienmodel te kunnen koppelen.

Voor nu is het vooral de liefde voor schrijven dat mij motiveert.

En ik vind het tof om te zien dat er ook mensen zijn die het lezen. Ook kan ik het werk geheel zelf indelen en uitvoeren naar eigen agenda. Mijn langetermijn doel is om eigen boeken te schrijven. En elke training en discipline om te schrijven is nu mooi meegenomen. Op naar de volgende 52!

Vond je dit artikel behulpzaam, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en volg mij op het pad naar 10.000 EUR passief inkomen. Heb je een vraag of tips over investeren en beleggen? Ik hoor graag van je!

James