Categorieën
Financieel

Hoe verdien je 300 EURO passief inkomen per maand?

Met de nog altijd lage spaarrente, brengt het geld op je spaarrekening geen rendement meer. Oorspronkelijk was het een mooie manier om passief vermogen op te bouwen. In ieder geval om mee te groeien met de inflatie, en je vermogen stand te laten houden. Stel je wilt een bedrag van 300 euro passief binnenkrijgen. Wat zijn dan precies de opties? En welke opties zijn schaalbaar en zijn werkelijk passief? In dit artikel ga ik een paar opties langs.

1. Investeren in vastgoed

Een hoofdmoot in dit blog is het investeren in vastgoed. En het moge duidelijk zijn dat dit bovenaan staat. De voordelen van vastgoed zijn, dat er met andermans geld (hypotheek) geïnvesteerd kan worden. En dus minder eigen inleg nodig is om een object aan te kopen en passief inkomen te genereren. De instap is daarentegen wel wat hoog. In mijn tweede investeringspand heb ik voor het pand totaal bijna 30K out-of-pocket moeten neerleggen. En toen was de overdrachtsbelasting nog 2%.

Lees hier hoe ik 300 EUR per maand verdien met mijn investeringspand

2. Crowdfunding

Via crowdfunding kun je via iemand anders in vastgoed investeren. Voordeel is dat je niet de hoofdzorgen hebt om eigen pandjes te onderzoeken en de risico’s in kaart te brengen, maar toch je investering geborgd hebt tegen een stenen pand. De opbrengsten zijn wat minder, maar de inleg kan heel laag zijn. Via een website als Geldvoorelkaar.nl, kun je leuke rentes krijgen voor je geld.

3. Verhuur kamer/deel van je huis of grond

Heb je een eigen woning met een extra kamer? Heb je mogelijk een heel apart deel, waar je een appartement of studio van kunt maken? Zelfs een garage of stuk grond kun je eventueel verhuren voor extra inkomen. Als je helemaal gezellig wilt doen, kun je een B&B beginnen! Voordeel hiervan is dat het al volledig jouw eigendom is, dus nagenoeg netto opbrengst.

4. Beleggen in dividendaandelen

Het beleggen in aandelen is voor de lange termijn een stabiele manier om kapitaal op te bouwen. Bij een gebalanceerde portefeuille groeit je eigen inleg en je vermogen extra, door het herbeleggen van dividend. Mocht je puur voor inkomen beleggen, kun je extra nadruk leggen op dividendaandelen. Deze betalen gemiddeld hoge dividendpercentages uit (4-7%) en op die manier haal je het meeste rendement uit je knaken. Onderzoek stabiele bedrijven naar de hoogte van het dividend, hoe vaak ze uitkeren, en of ze al vaker en consistent hebben uitgekeerd.

5. Investeer in obligaties

Een obligatie is een staatslening, die voor een vast percentage en vaste looptijd wordt ingezet. Een veilige manier om je geld te beleggen en afhankelijk van je inleg brengt het een passieve inkomensstroom mee. Er zijn ook bedrijfsobligaties, maar die dragen wel weer een extra stukje risico.

6. Online bedrijf

Hoewel je soms denkt dat iedereen tegenwoordig een webshop heeft, zijn er nog veel mogelijkheden. Om gebruik te maken van de hedendaagse online mogelijkheden zijn de volgende opties bewezen succesvol.

 • Affiliate marketing
  Het aanprijzen van andermans producten op je eigen blog op via specifieke niche-websites, levert kansen om grote passief inkomens te verkrijgen.
 • Een eigen blog
  Door het schrijven van een blog en het aantrekken van lezers, kun je met voldoende traffic advertentie-inkomsten genereren.
 • Cursus of info-producten verkopen
  Heb je specifieke kennis over een bepaald onderwerp? En kun je heel duidelijk je kennis overbrengen? Dan kun je een cursus aanbieden en die verkopen. Eenmaal een goede cursus uitgezet en dan loopt het passief verder. Dit kan via eigen kanalen of via cursusaanbieders.
 • YouTube kanaal
  Heb je een boeiend leven, of wil je bepaalde kennis delen? Via YouTube kun je veel mensen bereiken en kun je naast het aanbieden van je eigen producten ook verdienen op advertenties.
 • Online business
  Een eigen product of software? Ook dat is goed te schalen via het internet. Hoewel het minder passief is, kun je hier een team achter zetten dat voor jou de dagelijkse zaken overneemt.

7. Business starten

Voortbordurend op het laatste punt, hebben veel meer bedrijven/sectoren potentie voor passief inkomen. Alle bedrijven waarvoor je andere mensen kunt inhuren om de operationele zaken over te nemen, kunnen op termijn met goede structuren en management ‘passief’ gerund worden. Dus laat je niet beperken door het zoeken naar een online business. Als je die supermarkt wilt starten, en je een perfecte supermarkt manager kunt krijgen werkt dat ook. Op die manier heb je dan semi-passief inkomen.

8. Peer-to-peer krediet

Een alternatief voor het geld op je spaarrekening zetten is geld uitlenen aan anderen. Of het nu vrienden of familie is, of via een speciale website. Belangrijk is dat je duidelijke afspraken maakt en zo kun je jouw geld omzetten in passief inkomen.

9. Royalties

Schrijf een boek of componeer muziek. Als het verkoopt, kan het je leven lang nog opbrengsten bezorgen. Hoewel het niet voor iedereen is weggelegd, is het een reële optie voor mensen die creatief bezig zijn…

Vond je dit artikel behulpzaam, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en volg mij op het pad tijdens mijn doel om naar 10.000 EUR passief te verdienen. Heb je een vraag of tips over investeren en beleggen? Ik hoor graag van je!

James