Categorieën
Vastgoed

Hoe ik 150 EURO per maand erbij krijg, zonder iets te doen

In dit artikel lees je hoe ik door helemaal niets te doen ineens 150 EUR meer per maand binnenkrijg. Het toont de kracht van het investeren in vastgoed en panden. En een paar lessen die ik meeneem voor de volgende keer.

In het artikel [hoe ik mijn tweede pand kocht] lees je hoe ik mijn tweede beleggingspand heb aangetrokken, als aanvulling voor mijn portfolio. Als ik nu naar de cijfers terugkijk is het een werkelijk briljante deal. Een volledig pand (tussenwoning) met 3 slaapkamers en een terrasje voor maar 107K. Daar krijg je in deze gekke markt van 2021 al bijna geen garagebox meer voor!

Doordat mijn huidige huurder een andere woning heeft gevonden, heb ik mijn vastgoedbeheerder gevraagd om zo snel mogelijk een nieuwe huurder te vinden. We willen geen leegstand, dus binnen een 1,5 maand moet het gebeurd zijn. Een paar weken later, heeft hij een aantal bezichtigingen met verschillende geïnteresseerden. Allen al vooraf gecheckt en geselecteerd. Het zijn gezinnen, dus die houden je pand netjes en hebben potentie om lange tijd te huren.

Later belt de buurman de beheerder op. Hij wil graag dit pand ook huren. Hij heeft arbeidsmigranten in dienst en met die 3 kamers, kan hij er weer drie kwijt. Mogelijk kan 1 kamer gesplitst worden en krijgt hij er 4 man in. Enige nadeel is, dat ze niet zo netjes zijn met de woning. Althans dat is de verwachting.

Het voordeel is, dat we de prijs van 750 naar 900 EUR per maand hebben gezet. Voor een bedrijf, die er dan 3-4 man in kwijt kan, is dat goed te doen. Op die manier verdien ik dus ineens 150 EUR per maand meer. Om te zorgen dat ze netjes met de woning omgaan, gaat mijn beheerder nog een keer extra langs. Zijn fee gaat nota bene ook wat omhoog met de huurstijging. De huurder zelf doet ook controles en berekent eventuele schade direct door aan zijn onderhuurders.

Ik ben op zijn minst gezegd erg blij met deze ontwikkeling. De woning is goed zo optimaal renderend. Het rendement is nu 10.800 EUR op een totale waarde van 107K. Dit is een factor van 9,9. En nettorendement op mijn eigen inbreng van circa 30K is 26%.

De lessen voor de volgende keer zijn.

1 Investeer in een volledige woning, met meerdere kamers

Geen appartement, want dan hoef je geen toestemming te vragen of heb je geen gezeik met vereniging van eigenaren. En hoe meer kamers, hoe meer soorten huurders je kunt aanspreken.

2 Laat je pand beheren

Een goede beheerder kan het gesprek aangaan met meerdere partijen en legt je alles voor. Je komt voor meerdere opties te staan en haalt het maximale uit je investering. Vooral als de provisie een percentage is van de huurprijs.

3 Laat je niet gek maken door krimpregio’s

Hoewel ik een investeringspand in een krimpregio heb gekocht, merk ik daar weinig van. Meerdere geïnteresseerden staan in de rij voor de huur en zoals je ziet is er ook ruimte voor andere groepen zoals arbeidsmigranten. De situatie in Nederland is nu zo, dat overal woningen nodig zijn. En door de oververhitte woningmarkt, is er ook plek voor verhuuraanbod.

Vond je dit artikel behulpzaam, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en volg mij op het pad tijdens mijn doel om naar 10.000 EUR passief te verdienen. Heb je een vraag of tips over investeren en beleggen? Ik hoor graag van je!

James

Één reactie op “Hoe ik 150 EURO per maand erbij krijg, zonder iets te doen”