Categorieën
Crypto

Beleggen in crypto, een eerste ervaring

Zwetend kijk ik naar de koers die als een zenuwachtige slang op en neer over het scherm dartelt. Een stijging van 5%, een daling van 7%. Een stijging van 20%, feest! Oh nee, een daling van 10% en dan weer 5%, alle winst is weer weg. Een rollercoaster is het, deze crypto-investering. Hier een beschrijving van mijn eerste maand als belegger in cryptomunten.

In mijn vorige artikel kun je lezen waarom ik in de crypto investeer.
Ik geloof in de onderliggende technologie, de blockchain. Meerdere grote bedrijven ontwikkelen al applicaties voor deze blockchains. En ik zie zeker gebeuren dat Bitcoin, als het digitale goud, naast de optie gaat leven of zelfs als vervanger komt van het investeren in goud.

Dus vol goede moed en een vleugje FOMO (Fear of Missing Out) ging ik mijn eerste portefeuille uitleggen. 50 euro hier, 50 euro daar. Telkens miste ik de grote stijgingen. Beleg in Ripple, doet hij niks. Haal ik het weer weg naar Bitcoin, gaat Ripple door het dak. Kans gemist. Geloof ik in een andere kans, leg ik daar wat in. Gaat Bitcoin weer omhoog. Lekker dan.

Mijn trackrecord van succesvolle korte termijn trades is dramatisch. Dit gaat niet werken. Dan maar beleggen voor de middellange termijn. Dit jaar zou alles gaan stijgen, en ik zet het in projecten waar ‘ze’ goede dingen over vertellen. Ik zet elke week, of elke 2 weken wat bij. Het stijgt en ziet er goed uit. Moet ik winst nemen, of wachten? De dagelijkse zenuwen blijven.

En wie zijn ‘ze’ dan? Het zijn YouTubers, Twitteraars, blogger die al jaren in crypto beleggen. Ze hebben zelf meerdere klappers gemaakt, maar ook klappen van de zweep gehad. Overheersend advies; probeer de krenten uit de pap te vinden. Dit kost tijd en energie. En een beetje geluk. En dan geduld hebben. De grote winsten van 100-1000% zijn nu moeilijker te vinden, maar ze zijn er wel. Kun je die niet vinden? Verdeel je potje over top 10-20 crypto’s (naar marktkapitalisatie) en kijk er niet te veel naar. De algemene verwachting is dat alle top-crypto’s gaan stijgen met de groeiende interesse van beleggers in de cryptomarkt.

Afgelopen weekend zakte de crypto’s volledig in. Van mijn 5 beleggingen, is er nog maar 1 in de plus. Zo zie je maar. De volatiliteit haalt je altijd in! Rustig blijven, langere termijn in het vizier houden en mezelf blijven inlezen over nieuwe producten en ontwikkelingen. De aanhouder wint.

Vond je dit artikel behulpzaam, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en volg mij op het pad tijdens mijn doel om naar 10.000 EUR passief te verdienen. Heb je een vraag of tips over investeren en beleggen? Ik hoor graag van je!

James